Woningbouw en appartement complexen

Woningbouw en appartement complexen hebben in het verleden de roldeur veel toegepast als ongeisoleerde garagedeur om op een eenvoudige manier de garage af te sluiten. Het voordeel was dat deze deuren goedkoop waren en weinig ruimte wegnamen in de garage.

Polynorm roldeuren

Als men over roldeuren praat heeft men het nog altijd over de Polynorm roldeur. Polynorm maakte vele jaren hun enkelwandige stalen roldeuren in Bunschoten. In 2002 is de gehele productielijn verkocht aan Finish Doors. Sinds 2016 heeft Tudor Roldeuren de import en verkoop van de ongeisoleerde roldeuren overgenomen. De ongeisoleerde garagedeuren worden nog toegepast waar isolatie geen rol speelt. Maar ook als de ruimte in de garage onvoldoende is voor het railsysteem van een kanteldeur of sectionaaldeur.

Het grote voordeel is dat u geen stangen heeft in uw garage en daardoor op een voordelige manier veel ruimte bespaart. In de woningbouw en bij appartement complexen worden deze deuren nog steeds vervangen. Belangrijkste reden? Goedkoopste oplossing voor de meeste vrije binnenruimte.

Roldeuren hebben nog steeds een elegante uitstraling

roldeur in stijl

Woningbouw en appartement complexen

Hier worden nog steeds oude versleten deuren vervangen. met name om het beeld van het gebouw onveranderd te laten. Wat men aan de buitenkant echter niet kan zien is welk type roldeur er is gemonteerd. Vroeger werd namelijk ook de “Radiflex” veel toegepast. Het pantser (deurblad) was exact hetzelfde, maar de werking binnen was wel degelijk anders. Het deurblad liep namelijk over een paar “fietswielen” vlak onder het plafond langs.

Deze deuren worden al sinds 1996 niet meer gemaakt en er zijn, op het originele B&D slot na, geen onderdelen meer te leveren. Het zogenaamde Solidslot, een grote zilvere plaat met blauwe opdruk en een eurocilinder is ook niet meer leverbaar.

polynorm roldeuren onder appartementen complex

Zelf uw roldeur vervangen?

Veel mensen kiezen ervoor om zelf hun roldeur te vervangen. Dat is geen probleem, u krijgt altijd een duidelijke handleiding. Bij het bestellen geeft u altijd de stakke dagmaatopening door (breedte x hoogte). Bekijk hier vast een montagefilmpje.

Er is 1 belangrijk verschil met de oude Polynorm roldeuren. Het totale deurblad nu is de breedte van de opening + 50mm. Dat was 70mm. Wilt u de geleiders van de deur weer op de zelfde plaats terug hebben, dan moet u de deur 20mm breder bestellen dan de breedte van de opening!!

U kunt bij voldoende ruimte op de as de deur elektrisch maken. Echter de deur moet al wel soepel lopen. Een zwaar lopende deur gaat niet makkelijker open met een motor.

Hieraan herkent u de "Radiflex" roldeur

Radiflex roldeur

TiltAdor Roldeur, de nieuwste ongeisoleerde roldeur in Nederland.

de nieuwste generatie roldeuren in Nederland

TiltAdor Roldeur

De Roll-A-Door® roldeuren komen van oorsprong uit Australie. Het bedrijf B&D Australia Pty Ltd. heeft deze deur in 1956 ontwikkeld. Diverse bedrijven wereldwijd produceren onder licentie deze deuren, destijds dus ook Polynorm. In 1986 heeft het Noord-Ierse bedrijf TiltAdor deze roldeur in Ierland en het Verenigd Koningrijk geintroduceerd. De Roll-A-Door®  en de Rollover® deuren zijn doorontwikkeld tot de hedendaagse roldeur waardoor ze tegen een stootje kunnen.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Altijd op maat gemaakt
  • Leverbaar in 14 kleuren en 2 houtmotieven
  • Nagenoeg geen onderhoud, alleen geleiders schoonhouden met WD40
  • 10 jaar garantie op Plastisol afwerklaag
  • Alle eigenschappen vind u op de technische pagina